Braňte se překyselení!
Pokud nemáme v těle rovnováhu kyselin a zásad, negativně to ovlivňuje naše zdraví a také rychleji stárneme. Některé potraviny způsobují překyselení a jiné proti němu zase umí zakročit. My však ke své škodě dost často jíme právě kyselinotvorné potraviny.
Překyselení poškozuje naše orgány a kosti
Pokud trpíme na překyselení, je naše tělo nuceno brát si minerály z kostí a orgánů. Tak se naše těla pomalu nenávratně poškozují. Za překyselení mohou hlavně živočišné bílkoviny, mléčné výrobky, luštěniny a obilí. Stejně tak je na vině cukr, káva a alkohol.
Pomůže voda s citronem
Potraviny, které proti překyselení pomáhají, jsou hlavně ovoce a zelenina. Abychom měli acidobazickou rovnováhu v pořádku, stačí začít jíst víc salátů a zeleninových polévek. Velkým pomocníkem je také pít každé ráno vodu s citronem.