Který kolagen je nejlepší pro naše klouby?

03.09.2015 13:23

Chcete vyhladit vrásky? Potřebujete kolagen!

Někdy mu také říkáme elixír mládí. Kolagen nám totiž vyhlazuje pleť, udržuje její pružnost a hydratuje ji. Také nás zbavuje vrásek, udržuje nám funkční klouby, kosti a šlachy a v neposlední řadě se také stará o kvalitu našich vlasů a nehtů.

Jak nám přibývají roky, už si nedokážeme sami vyrábět dostatek kolagenu – jeho produkce v těle klesá. Můžeme ho však doplnit kolagenem v potravinách. Velké množství kolagenu je v želatině, což je hmota z vepřových a hovězích kůží, kostí a šlach. Tento typ kolagenu se nám ovšem nevstřebává úplně ideálně – ještě lepší je kolagen z ryb.

Jaký vybrat potravinový doplněk?

Na trhu je mnoho potravinových doplňků s kolagenem. Ne každý je však vhodný zrovna na klouby. Nejvíce kolagenu v našem těle tvoří kolagen I. typu, který se stará o kosti. Na klouby potřebujeme kolagen II. typu neboli hydrolyzovaný kolagen.  Ten umíme vstřebat a postará se nám o klouby.

Kolagen FORTE s kyselinou hyaluronovou nás udrží mladé a v kondici. Je vyráběný v rozpustné formě a jeho tablety obsahují maximální dávku kolagenu, což je 1 000 mg. Nejlépe je začít kolagen FORTE ve formě intenzivní kůry, kdy sníme 6 tablet denně. To nastartuje tvorbu vlastního kolagenu. Pak už stačí 2 tablety denně.