Pupalkový a makový olej je podobně prospěšný jako olivový

11.08.2016 11:30

Na olivový olej už jsme zvyklí

Účinky olivového oleje byla odhalena ve chvíli, kdy jsme zjistili, že lidé ve středomoří, kde ho hodně používají, velmi málo umírají na nemoci, spojené s následky požívání vyššího množství zlých tuků.
 
Také jsme objevili takzvané hodné tuky, které pomáhají s těmi zlými bojovat. Jsou to zejména nenasycené mastné kyseliny, kterých je v olivovém oleji až 83 %. Tyto nenasycené kyseliny jsou nám nejen prospěšné, ale také jsou pro nás nepostradatelné.

Zkoušeli jste pupalkový olej?

Olej z pupalky dvouleté je podobně prospěšný našemu organismu, jako ten olivový. Je v něm spousta bioaktivních látek a mnoho z nich jsou unikátní právě pro semena pupalky. Kromě toho je v pupalkovém oleji také velké množství hodných nenasycených mastných kyselin eikosanoidů.

Makový olej předchází osteoporóze

Makový olej je podobně prospěšný jako dva výše zmíněné. Lisuje se zásadně zastudena a obsahuje omega 6 nenasycené mastné kyseliny, ale také řadu dalších bioaktivních látek. Díky jejich kombinaci je tento olej výbornou prevencí řídnutí kostí a také, jako oba předchozí, kardiovaskulárních chorob.