Maqui berry, mochyně peruánská a moruše nejsou jen dobré, ale i zdravé

18.11.2015 09:46

Ovoce maqui berry má antioxidační účinky

Maqui berry vás udrží déle mladé a hubené. Maqui je tropická palma z pralesů Argentiny a Chile. Její plody vypadají jako velmi tmavě fialové bobule, které domorodci mají za magické ovoce, protože mají silně prospěšné účinky na lidský organismus. Jsou mimo jiné silným antioxidantem, které nás chrání před volnými kyslíkovými radikály.

Plody mochyně peruánské jsou jako lampionky

Díky nim mochyně vypadá jako okrasný keř, ale má na víc. Její oranžovo-hnědé bobule obsahují hodně vitamínu C, provitamínu A, minerálů a pektinu. Nezralé bobule však obsahují stejně jako nezralá rajčata solanin a jsou proto stejně jedovaté. Mochyni peruánskou si můžete snadno vypěstovat i u nás, prospívá bez problémů.

Moruše vám pomohou s poruchami krvetvorby

 Bohatou zásobárnou železa je moruše bílá a moruše černá . Plody těchto moruší se podobají bílým a růžovým malinám, nebo velmi tmavým ostružinám. Obsahují hodně železa, takže jsou prospěšné při poruchách krvetvorby, ale také jsou antioxidantem, který oddaluje buněčné stárnutí. Dřevo moruší obsahuje latexové látky, což napomáhá moruším k velmi silné schopnosti regenerace.