Mumio a propolis jsou zázračné přírodní léky

25.02.2016 10:53

Objevili ho lovci

Když lovci pozorovali zraněná zvířata, všimli si, že chodí olizovat mumio a pak se uzdravují mnohem rychleji. Tak jsme ho začali používat i my a mumio mělo brzy pověst zázračného balzámu. A skutečně dokáže léčit mnoho obtíží. Nevíme přesně, jak vzniklo, ale předpokládáme, že smísením organických a anorganických zbytků během tisíců let.

Má stejný poměr aktivních látek jako my

Mumio má velmi vyvážené složení a podíl bioaktivních látek má ve stejném poměru, jako je v našem organismu. Také jsou v biologicky rozpustné formě, takže je jejich účinek na naše zdraví maximální. Aby však fungovalo, musí být mumio opravdu kvalitní. Prvotním ukazatelem kvality je barva. Čisté tablety mumia jsou černé, může mít maximálně hnědou barvu, pokud je do něho přidán propolis.

Propolis je včelí produkt

Občasné přidávání propolisu do mumia je legitimní, protože propolis je další velmi účinný přírodní lék. Včely ho vyrábějí z pryskyřic a výměšků svých žláz. Propolisová mast je antibakteriální, takže pomáhá na široké spektrum obtíží, ale navíc i tiší bolest, což jeho pole působnosti rozšiřuje.